Telefoonnummer: 0223 - 618 953

Gespecialiseerd in gebitsprotheses

■ Geen verwijzing van tandarts nodig

■ Contracten met zorgverzekeraars

■ Gratis prothesecheck

Direct aanmelden

Kunstgebit / gebitsprothese

Bent u een paar of al uw tanden kwijt? Of is uw eigen gebit niet meer te behouden?
Wij helpen u weer aan een stralende lach met een goed passend gebit! Een kunstgebit is een uitneembare vervanging voor ontbrekende tanden en kiezen. Omdat het per persoon verschilt hoeveel tanden er ontbreken, zijn er verschillende soorten prothesen (kunstgebitten).


Volledige prothese

Bij een volledige prothese wordt een kunsthars boog met tanden over het tandvlees in de boven en/of onderkaak geplaatst. Een kunstgebit in de bovenkaak heeft een gehemelteplaat, terwijl een kunstgebit in de onderkaak de vorm van een hoefijzer heeft.

volledige prothese


Gedeeltelijke prothese

Een gedeeltelijke prothese (plaatje) bestaat uit een plaatje van kunsthars dat aan uw bestaande tanden en kiezen wordt vastgemaakt. Een comfortabeler alternatief is de uitneembare frameprothese. Deze rust op een metalen frame dat met behulp van kleine ankertjes op uw bestaande tanden en kiezen wordt vastgeklikt. Soms zijn enkele kronen op natuurlijke tanden nodig die dienen als verankering voor de prothese.
 

Vergoeding zorgverzekeraar

Voor een kunstgebit (gebitsprothese) bestaat een vergoeding vanuit de basisverzekering, m.u.v. de wettelijke bijdrage en uw eigen risico.

Wij helpen u graag en verzorgen voor u de aanvraag bij uw zorgverzekeraar. Als de zorgverzekeraar akkoord gaat met een vergoeding, betaalt u een deel eigen risico (afhankelijk van uw zorgverzekering) en een verplichte eigen bijdrage. Deze laatste kan mogelijk deels vergoed worden vanuit een aanvullende tandartsverzekering, als u deze hebt afgesloten.

Lees hier meer over vergoedingen van de zorgverzekeraars. 
 

Wennen aan een kunstgebit

Ondanks dat onze klinisch prothesetechnicus uw prothese volledig op maat maakt, is het natuurlijk toch wennen. Ons advies is: houd uw nieuwe kunstgebit direct in en probeer er meteen mee te eten en praten. 

Mocht er toch druk of pijn ontstaan, dan staan wij uiteraard altijd voor u klaar om de nodige aanpassingen te doen. Vijl of schuur zelf nooit aan uw prothese, maar neem contact met ons op.
 

Reparaties aan uw prothese

Reparaties aan uw prothese vinden plaats in een tandtechnisch laboratorium. Vaak kunt u wachten terwijl uw prothese gerepareerd wordt. Een spoedreparatie kan veelal direct worden uitgevoerd. 
 

Alternatief voor kunstgebit: het klikgebit!

Omdat een kaak zonder tanden en kiezen slinkt, kan een kunstgebit los gaan zitten. Hierdoor wordt kauwen en praten moeilijker en kan het tandvlees geïrriteerd raken of pijn doen. Ook kunnen uw wangen invallen bij een slinkende kaak, waardoor u er ouder uit ziet. Een klikgebit is dan een comfortabele en functionele oplossing voor uw klachten. Behalve een klikgebit is ook een volledig vaste prothese op implantaten mogelijk.

Lees hier meer over een klikgebit.

 

Uw kunstgebit versieren

Om uw (nieuwe) kunstgebit te versieren, kunt u bij ons kiezen uit:

  • Gouden modellen tanden en kiezen
  • Een immitatie diamantje op één van uw voortanden

Het kan al tijdens het vervaardigen van uw nieuwe kunstgebit worden aangebracht, maar natuurlijk ook altijd achteraf nog. Ook kunnen wij oude goudvullingen weer inwerken in uw kunstgebit, waardoor het nog natuurlijker kan lijken.

Contact

Tandprothetische Praktijk Bernhardplein
Bernhardplein 75a
1781 HK  Den Helder

Tel: 0223 - 618 953
E-mail: info@tpbernhardplein.nl
Aanmelden praktijk

Spoednummer: 0223 - 618 953

Openingstijden
Maandag:
8:00 - 12:00
13:00 - 16:45
Dinsdag:
8:00 - 12:00
13:00 - 16:45
Woensdag:
8:00 - 12:00
13:00 - 16:45
Donderdag:
8:00 - 12:00
13:00 - 16:45
Vrijdag:
8:00 - 12:00
13:00 - 15:00
Zaterdag:
Gesloten
Zondag:
Gesloten

 

Telefonische bereikbaarheid

Maandag t/m donderdag
8:30 - 11:00 uur en 13:15 - 16:30 uur

Vrijdag
8:30 - 12:00 uur en 14:00 - 15:00 uur

U kunt bij ons terecht voor reparaties aan uw prothese!

Prothese check - geheel vrijblijvend

© , Tandprothetische Praktijk Bernhardplein | Alle rechten gereserveerd | Laatst gewijzigd augustus 2022