Gebitsbeschermer

Hoe werkt een gebitsbeschermer?

Wanneer er geen gebitsbeschermer wordt gedragen stuurt een klap tegen de onderkant van het gezicht schokgolven door de schedel. Een voltreffer kan de voortanden breken. Een klap tegen de onderkaak leidt tot een plotselinge klap van de tamelijk scherpe ondertanden tegen de achterkant van de boventanden en werkt als een beitel, met als gevolg dat de boventanden kunnen breken en naar voren wordt geduwd. In sommige gevallen kan de overgebrachte kracht tot een gebroken kaak leiden of kan deze door de onderkaak en het kaakgewricht naar de onderkant van de schedel heen lopen, wat dan een hersenschudding als gevolg heeft.

Een gebitsbeschermer werkt als een schokdemper die de kracht over een groot gebied verspreidt en het duurt langer voordat de piek van de kracht wordt bereikt. Dit vermindert het effect van een klap enorm en eventueel letsel wordt voorkomen of aanzienlijk verminderd.

Gelamineerde Beugel

Elke beschermer is gelamineerd. Dit betekent dat de beschermer uit twee of meer lagen bestaat, welke over het gipsmodel van het gebit wordt gevormd. Hierdoor wordt verzekerd dat bepaalde gebieden een goede dekking krijgen, wat vooral belangrijk is over de uiteinden van de voortanden.


Gebruiksaanwijzing

Belangrijkste punten waar u op moet letten zijn:

  • Ga niet knippen of snijden in de beschermer
  • Schoonmaken van de beschermer alleen met koud water
  • Gebruik geen mondspoel middelen of reinigingsmiddelen
  • Niet kauwen op de beschermer, hiervan gaat hij kapot
  • Stel de beschermer niet bloot aan extreme hitte als een wasmachine of droger
  • De beschermer is individueel voor u gemaakt en dus niet door iemand anders te dragen


Afspraak maken

Wilt u een gebitsbeschermer laten maken? Maak direct een afspraak.